Behörigheter

Badrumsrenovering, badrumsinspiration, renovera badrum i Stockholm, Nacka, Lidingö

Behörigheter vid badrumsrenoveringar

För att arbeta med keramik i våtutrymmen krävs behörighet enligt BBV (Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum). På Badrum och Bygg FTU har samtliga plattsättare behörighet som uppfyller alla krav för arbete i våtutrymmen. Vi arbetar efter Byggkeramikrådets (BKR) branschregler, BBV. Detta innebär – användande av godkända tätskiktssystem, i övrigt lämpliga materialval och konstruktioner samt egenkontroll enligt BBV.

Vi dokumenterar arbetet noggrant

Allt arbete vi utför dokumenteras dessutom noggrant. I samband med alla projekt lämnar vi kvalitetsdokument för både tätskikt och VVS-installationer. Dessutom genomför vi detaljerade egenkontroller för både el och bygg. Dessa dokument är viktiga att ha vid en framtida försäljning.


  • Kvalitet
  • Regler
  • Ansvarsförsäkring

Kvaliteten är alltid i fokus när vi genomför en badrumsrenovering. Vi tummar aldrig på kvaliteten när det kommer till små detaljer. Det spelar ingen roll om vi gör en lyxig renovering av ett badrum eller fräschar upp ett mindre kök, vi slarvar aldrig utan utför allt med största nogrannhet. Att arbetet utförs effektivt kan vi alltid garantera.

Inför varje renovering får du som kund träffa en arbetsledare, som noga går igenom vad som ska genomföras. En renovering av ett enklare badrum brukar ta ungefär tre veckor. Ett mer avancerat renoveringsprojekt tar förstås lite längre tid. Det kan då handla om fyra veckor och uppåt. Allt detta får du information om vid vårt första möte där vi tar mått och går igenom vilka önskemål som finns för att kunna ge dig en detaljerad offert och en realistisk tidsuppskattning.

Vid det första mötet ger vi dig gärna förslag på vad som kan göras i just ditt badrum. Vår erfarenhet gör att vi ser möjligheter som du som privatperson kanske skulle missa annars. Med hjälp av avancerade 3D-modeller kan vi ta fram bilder på hur ditt badrum kommer att se ut om du önskar det för att få en bättre känsla för slutresultatet.

Vi följer alltid regler och förordningar. El, vatten och andra detaljer anpassas så att de alltid följer de senaste reglerna som gäller i branschen. En annan viktig detalj är att det måste vara ordentligt fall ner mot golvbrunnen. Ett badrum där vattnet inte rinner av ordentligt är ett dåligt badrum!

På badrummets väggar monterar vi våtrumsskivor i hela utrymmet. På samtliga väggar och golv appliceras en speciell folie, som är det allra senaste på marknaden inom tätskikt. Om det finns kaklade ytterhörn gerar vi kanterna 45 grader, men du kan även välja aluminiumlister om du tycker att det passar bättre.

Du kan självklart också vara med och ta beslut när det gäller vilka färger fogarna ska ha och andra viktiga detaljer. En nära kontakt med arbetsledare under hela renoveringen säkerställer att du får det så som du vill ha det i slutändan.

En ansvarsförsäkring täcker skadeståndsskyldighet hos den försäkrade. Detta innebär att vi har en försäkring som täcker ifall någon skulle kräva dem på skadestånd för en skada som företaget orsakat. Utöver kompensation i form av pengar ingår en förpliktelse med försäkringsbolaget att utreda skadeståndsskyldigheten. Badrum och Bygg FTU har allriskförsäkring via Trygg Hansa.


Våra senaste projekt